Pitkäjänteisen tuotekehitystyömme tuloksena olemme saaneet Loisto- ja Farmari-kattoelementeissä käytettävälle sisäkaton profiilille eurooppalaisen mallisuojan. Mallisuojaus antaa Termater Oy:lle yksinoikeuden teräspeltisen sisäkattoprofiilimme käyttämiselle kaikissa EU-maissa.

”Tällaisissa mallisuojausasioissa suojataan niin tuotteen muotokieltä, mutta myös kokonaisvaikutelmaa. Pelkkä tavaramerkki ei riitä suojamaan yrityksen ainutlaatuisia tuotteita”, Termaterin IPR-lakimies Ville Patja, Wilmark Oy:sta tarkentaa. Mallisuojausten hakeminen on jokseenkin yleistä myös Suomessa: ”Tuotteen yksilöllinen muotoilu tuo yritykselle lisäarvoa ja auttaa erottumaan markkinoilla.”

Kattoelementtiemme erikoisuus ei ole ainoastaan sen suojattu muoto. Lisäksi se on höyrytiivis ja palonkestävyydeltään erinomainen. Se on todella helppo pitää puhtaana, eikä se pölyynny. Kaikki kattoelementtimme ovat ympäristöystävällisiä puurunkojensa ansiosta. Kehittämämme kattoprofiili ei vaadi lainkaan maalausta, sillä sen saa tilattua valmiina useissa eri värivaihtoehdoissa tilan tyyliin sopivaksi.

Muunneltavuuden ja helppohoitoisuutensa vuoksi tuotteemme soveltuu loistavasti erilaisiin kohteisiin. Loisto- ja Farmari kattoelementtejä on hyödynnetty jo teollisuuden, kaupan, liikuntatilojen, toimistojen ja maatilarakentamisen kohteissa.

Mallisuojauksen avulla haluamme vankentaa rooliamme innovatiivisena alan kehittäjänä. Pyrimme olemaan edelläkävijä, joka tarjoaa laadukkaita, kestäviä ja luotettavia rakentamisen ratkaisuja. Samoista syistä Termater on tällä hetkellä hakemassa myös rekisteröintiä nimelleen ja logolleen.

”Tavaramerkin rekisteröinti on Suomessa yleistä, ja se on hyvä tapa suojata brändiä hyväksikäytöltä”, Patja kertoo”, ja jatkaa: ”Termaterin tapauksessa tavaramerkin rekisteröinti oli luonnollinen jatkumo mallisuojaukselle.”