PESUNKESTÄVÄÄ LAATUA TERMATERILTA

Espoon KTK on perustettu jo vuonna 1959. Tänä vuonna yritys täyttää 60 vuotta. Espoon Nihtisillassa toimiva yritys rakensi uudet tilat vanhalle tontille viime talven aikana. Vanha rakennus oli tullut jo tiensä päähän, ja tilat kaipasivat kipeästi sekä laajennusta että nykyaikaistamisesta.

Rakentaminen tapahtui rakennusliike Tekovan toimesta nopealla aikataululla, ja avajaisia päästiin viettämään huhtikuussa 2019. Kattotoimittajaksi valikoitui Termater. Termaterin etuna kilpailijoihin nähden oli uusi Loisto-kattoelementti, jonka polyesteripinnoitettu teräspelti katon sisäpinnoitteena kestää kovaa käyttöä. Loisto-kattoelementti on höyrytiivis, ja pesunkestävä sisäkatto kestää ruostumatta myös pesuhallissa.

Uuden tilavan pesuhallin rakentaminen uusiin tiloihin oli tärkeää Espoon KTK:lle ja heidän asiakkailleen, kertoo vuodesta 2002 Espoon KTK:lla työskennellyt toimitusjohtaja Matti Pitkänen. Pesuhalli on läpi ajettava ja sinne mahtuu pesuun kaksi ajoneuvoa yhtä aikaa.

Myös muissa rakennuksen tiloissa on Termaterin Loisto- kattoelementti. Vuokrattavissa halleissa valkoinen sisäkatto on valoisa, siisti ja puhdas.

Nopea ja onnistunut toimitus oli Matti Pitkäsen mukaan onnistuneiden toimittajavalintojen ansiota. Termaterin omat asentajat tekivät valmista kattoa 2000m² viidessä päivässä. Lämpimien kattoelementtien lisäksi Termater toimitti kohteeseen myös kylmiä katoselementtejä. Kattoelementtitoimituksella rakennus saatiin nopeasti sateelta suojaan muita rakennustöitä varten.

Rakennuksen katolle asennettiin nykysuuntauksen mukaisesti aurinkopaneelit, joilla Espoon KTK tuottaa sähkön omiin ja asiakkaidensa tarpeisiin. Termaterin suunnittelija huomioi aurinkopaneelien katolle aiheuttaman kuormituksen jo suunnitteluvaiheessa. Näin varmistettiin, että katto kestää kaikki järjestelmän katolle aiheuttamat lisäkuormat.

Espoon KTK:lla on uusissa tiloissa toimisto, tilauskeskus, asiakkaiden käytössä oleva pesuhalli, sekä eri kokoisia vuokrattavia hallitiloja. Kuvassa Espoon KTK:n toimitusjohtaja Matti Pitkänen.