Satamaoperaattori Adolf Lahti rakennutti ison varastohallin Kokkolan toimipisteelleen. ­Noin 4 500 m2:n suuruisen hallin rakentajaksi valittiin pietarsaarelainen rakennusyhtiö Ab JAKE Rakennus Oy. Satamaoperaattorin tilojen rakentaminen on tarkkaan määriteltyä toimintaa, johon vaaditaan ammattitaitoiset tekijät.

Ab JAKE Rakennus Oy valitsi kumppanikseen kattojen osalta Termater Oy:n, joka toimitti ja asensi kohteeseen Loisto-kattoelementit. Joulukuun 2020 aikana toteutettu kattoprojekti sujui kaiken kaikkiaan oikein hyvin: ”Termaterilla on loistava konsepti ja he ovat olleet joustava toimittaja tässä ensimmäisessä yhteisessä projektissamme”, JAKE Rakennuksen toimitusjohtaja Johan Asplund kertoo.

Projektia Termaterin päässä veti Tero Väärämäki, joka oli erityisen tyytyväinen siihen, että kattoelementit saatiin asennettua isoon tilaan vain kolmessa päivässä. Samoilla linjoilla oli myös Asplund, jonka mukaan asennus sujui mallikkaasti. Pieniä täydennystöitä tehdään vielä kevään aikana, kun lumet ovat sulaneet.

Loisto-kattoelementtiä on saatavilla useassa eri värissä, joista tähän kohteeseen valittiin perinteinen valkoinen. Loisto sopii erinomaisesti tällaisiin teollisuuskohteisiin, koska yleisilme pysyy pölyä hylkivän pinnan vuoksi siistinä ja valoisana.