Tänä vuonna aurinkoenergian käyttö sekä maataloudessa että teollisuusyrityksissä on kasvanut voimakkaasti. Voidaan puhua jopa läpimurrosta. Useimmissa uusien rakennuskohteiden rakennemitoituksissa on huomioitu aurinkopaneelien asennus ja lisäkuorma, mitoittamalla rakenteet niin, että ne kestävät aurinkopaneelien katolle tuoman lisäkuorman.

Termaterin kohteissa asia on huomioitu jo pitkään, ja lähes kaikki uudet kohteet suunnitellaan kestämään aurinkopaneelien aiheuttama lisäkuorma. Vanhempiinkin rakennuskohteisiin aurinkopaneelit voidaan lähes aina asentaa, kun paneelien kuormitus lasketaan ja kiinnityspisteet kohdistetaan katolla oikein.

VARMIN TAPA KIINNITTÄÄ

Termater on kehittänyt aurinkopaneelien kiinnitykseen uuden menetelmän, jossa vesikatteen päälle asennetaan erillinen vesitiivis ruoderakenne. Kiinnitystapa sopii sekä vanhoihin että uusiin kattoihin. Kun katteeseen ei jää sen läpi meneviä kiinnitysreikiä, ei vesikate vuoda.

Termaterin ruoderakenne nostaa aurinkopaneelien kiinnityksen optimaalisesti irti katon pinnasta, mahdollistaen myös aurinkopaneelien hyvän tuuletuksen kuumilla keleillä. Hyvä jäähdytys parantaa aurinkopaneelien suorituskykyä ja lisää niiden elinikää.

LISÄÄ TEHOA OIKEALLA VESIKATTEELLA

Termaterin PVC- ja huopavesikatteista löytyy myös erityisesti aurinkopaneelien käyttöön kehitettyjä tuotteita. Vesikatteen vaalea, tai jopa valkoinen väri parantaa aurinkopaneelien tuottoa. Mitä viileämpänä katto pysyy auringon paistaessa, sen paremmin aurinkopaneelit tuottavat. Aurinkopaneelien nimellisteho ilmoitetaan yleensä 25 C asteen lämpötilassa.

Ole yhteydessä Termaterin myyntitiimiin ja kysy lisää. Annamme sinulle vinkit asennukseen, joka takaa parhaan mahdollisen lopputuloksen ja pitkäikäisen toimivan, sekä kestävän asennusratkaisun. Olemme mielellämme avuksi, asensitpa katolle millaiset aurinkopaneelit tahansa.